Is vitamine C de oplossing voor longontsteking?

Natural News ) Longontsteking, een infectie van de longen veroorzaakt door een virus of bacterie, is de belangrijkste doodsoorzaak door infectie in de VS. Het komt het meest voor bij mensen met een kwetsbaar immuunsysteem, waaronder zwangere vrouwen, ouderen en kinderen onder de leeftijd van twee. De manier waarop het wordt behandeld hangt grotendeels af van het feit of het viraal of bacterieel is; virale longontsteking wordt behandeld met antivirale middelen, terwijl patiënten met bacteriële longontsteking meestal antibiotica voorgeschreven krijgen. Longontsteking kan echter ook op natuurlijke wijze  behandeld en voorkomen worden. Vitamine C is een krachtig wapen tegen longontsteking, zonder de bijwerkingen en complicaties van antivirale middelen en antibiotica.

We weten allemaal dat vitamine C de immuunfunctie verbetert en hebben op een bepaald moment in ons leven waarschijnlijk wel een verkoudheid of griepmedicijn ingenomen, verrijkt met hoge doses van deze bekende vitamine. Wat velen zich echter niet realiseren, is dat vitamine C zoveel krachtiger is dan dat. Studies die de afgelopen 80 jaar zijn uitgevoerd, hebben bevestigd dat vitamine C een krachtig wapen is tegen veel virale infecties.

Een studie gepubliceerd in de Cochrane Library voerde een meta-analyse uit van onderzoeken die het vermogen van vitamine C om zowel longontsteking te voorkomen als te behandelen, onderzochten. De wetenschappers merkten op dat de “algehele kwaliteit van de onderzoeken goed was” en voegden eraan toe: “Vijf van de geïdentificeerde onderzoeken vonden preventieve of therapeutische voordelen van vitamine C tegen longontsteking.”

De organisatie  Orthomoleculair , vertelt het anekdotische bewijs van een man die terugkwam uit de dood nadat zijn longontsteking was behandeld met hoge doses vitamine C.

Alan Smith stond op het punt van overlijden aan virale longontsteking, maar weigerde resoluut de ziekenhuisbehandeling, toen Dr. Frederick Klenner hem voor het eerst ontmoette. Dr. Klenner deed een huisbezoek en injecteerde Smith met 5 gram (5.000 mg) vitamine C. Toen Klenner hem later die dag weer bezocht, ontdekte hij dat de temperatuur van Smith met 3 graden was gedaald en dat hij rechtop kon zitten en eten. Toen hij verbetering zag, gaf Dr. Klenner hem nog eens een 5 gram vitamine C-injectie en bleef dat de volgende drie dagen vier keer per dag doen. Het resultaat? Dr. Klenner zelf zei eenvoudig: “En hij was gezond.”

Dr. Bo H. Jonsson, MD, Ph.D., die voor Orthomolecular schrijft , benadrukt dat vitamine C veilig is en “positief functioneert” bij de behandeling van longontsteking en vele andere ziekten. Omdat het zo veilig is, is het raadzaam om zo vroeg mogelijk te beginnen met het toedienen van hoge doses vitamine C, oraal, liposomaal of intraveneus, zelfs als de diagnose longontsteking nog niet zeker is. De vitamine C versterkt het immuunsysteem en bestrijdt elke ziekte waarmee het lichaam te maken heeft, zonder bijwerkingen.

Vitamine C-consumptie heeft nog een verbazingwekkend voordeel dat ook het vermelden waard is . Hartziekte is wereldwijd de belangrijkste doodsoorzaak, maar een baanbrekend onderzoek door wetenschappers van de Universiteit van Kopenhagen en Herlev en Gentofte Hospital wees uit dat het geen partij is voor vitamine C. Met hun onderzoek, gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition , ontdektten zij nadat ze de voedingsgegevens van ongeveer 100.000 Deense burgers bestudeerd hadden, dat degenen met de hoogste inname van groenten en fruit een 15 tot 20 procent lager risico hadden op het ontwikkelen van hartaandoeningen dan degenen die slechts zelden fruit en groenten aten. De reden?

“Het verminderde risico houdt verband met hoge vitamine C-concentraties in het bloed door de consumptie van groenten en fruit”, legt Camilla Kobylecki, een arts en Ph.D. student, uit en betrokken bij de studie.

Om de vruchten te plukken van het eten van fruit en groenten met een hoog vitamine C-gehalte, zoals gele paprika’s, guaves, donkergroene bladgroenten, kiwi’s, broccoli en bessen, is het belangrijk om te kiezen voor niet-GGO’s, biologische producten. Je wilt tenslotte je consumptie van bestrijdingsmiddelen niet verhogen samen met je vitamine C-inname.

Ontdek meer verbazingwekkende voordelen van vitamine C en andere antioxidanten bij Antioxidants.news .

Bronnen zijn onder meer:

Orthomolecular.org

NaturalNews.com

Healthaliciousness.com

Cochrane.org

NHLBI.NIH.gov