Vitamine C blijkt kanker te vernietigen

Donderdag 04 juni 2015 door: Jeanette Padilla

(NaturalNews) Vitamine C is een bekende antioxidant en wordt vaak gebruikt om verkoudheid te bestrijden. Recente studies hebben deze onderschatte en uiterst noodzakelijke vitamine in de schijnwerpers gezet. Onderzoekers van de Universiteit van Kansas ontdekten dat hoge doses intraveneus toegediende vitamine C kankercellen bij mensen effectief uitroeien. Bovendien blijven gezonde cellen intact.

Een goedkope mogelijke behandeling van kanker bereikt mogelijk nooit patiënten

In vitro, werden laboratoriumtests uitgevoerd door hoge doses vitamine C in menselijke eierstokcellen te injecteren. Deze test werd ook uitgevoerd op muizen en een groep van 22 menselijke proefpersonen. De test, volgens BBC News, toonde aan dat de vitamine C effectief was, gericht op de eierstokkankercellen, terwijl gezonde cellen met rust werden gelaten. Deze belangrijke bevinding kan mogelijk miljoenen levens redden en voor slechts een fractie van de prijs van de huidige kankerbehandelingen. Dr. Jeanne Drisko, co-auteur van de studie, verklaarde aan BBC News : “Patiënten zoeken veilige en goedkope keuzes bij hun behandeling van kanker. Intraveneuze vitamine C heeft dat potentieel gebaseerd op ons fundamenteel wetenschappelijk onderzoek en vroeg klinische gegevens.”

Deze resultaten impliceren dat bij patiënten een wijdverbreide toepassing ideaal zou zijn. Dit zal echter nooit werkelijkheid worden. “Omdat vitamine C geen patentpotentieel heeft, daardoor zal de ontwikkeling ervan niet worden ondersteund door farmaceutische bedrijven. We zijn van mening dat de tijd is aangebroken voor onderzoeksbureaus om een doordachte en nauwgezette klinische proef met intraveneuze vitamine C krachtig te ondersteunen “, aldus Qi Chen, hoofdauteur van de nieuwe studie.

Deze en soortgelijke bevindingen zijn door de westerse medische-industrie afgewezen vanwege het gebrek aan octrooieerbaarheid. Hoe kunnen farmaceutische bedrijven het in rekening brengen aan patiënten rechtvaardigen van honderden tot duizenden euro’s voor wat eigenlijk alleen voedingsstoffen uit voedsel is? Bovendien, hoe kunnen ze jaren van snijden in patiënten valideren via invasieve chirurgie en patiënten aan de lopende band aan straling en chemotherapie bloot stellen, meestal eindigend met sombere resultaten?

Hoewel we dit soort bevindingen misschien nooit op grote schaal zullen zien, kunnen we preventieve maatregelen nemen om gezond te blijven. Het consumeren van voldoende hoeveelheden vitamine C is essentieel voor een optimale gezondheid omdat het lichaam geen vitamine C aanmaakt. Vitamine C is nodig voor heel veel fysiologische basisfuncties, zoals:

 • Groei en herstel van weefsel
 • Huid, pezen, ligamenten en bloedvaten maken
 • Herstel kraakbeen, botten en tanden
 • Genezen van wonden
 • Vormen van littekenweefsel
 • Helpt bij de opname van ijzer
 • Helpt bij de productie van schildklierhormoon
 • Helpt bij het metaboliseren van foliumzuur, tyrosine en tryptofaan
 • Stimuleer de bijnierfunctie
 • Stimuleert de afgifte van noradrenaline en adrenaline (stresshormonen)
 • Insuline productie
 • Calciummetabolisme
 • Bestrijdt vrije radicalen
 • en nog veel meer….


De meerderheid van de bevolking heeft een vitamine C-tekort en de meesten weten het misschien niet eens. De hoofdoorzaak van dit tekort is een slechte voeding. Vitamine C zou idealiter afkomstig moeten zijn van een dieet dat rijk is aan o.a. verse groenten en fruit. Dit voedingspatroon is echter niet vanzelfsprekend voor de meesten. Een andere belangrijke oorzaak van vitamine C-tekort is een disbalans van koper. Hoge koper
niveaus kunnen problemen veroorzaken bij het handhaven van een gezond vitamine C-gehalte. 

Een laag vitamine C-gehalte kan het risico op verschillende vormen van kanker en artritis verhogen. Andere gezondheidsproblemen veroorzaakt door een laag vitamine C-gehalte zijn:

 • Scheurbuik (bloedvatscheuringen)
 • Bloedarmoede
 • Onvruchtbaarheid
 • Arteriosclerose
 • Artherosclerose
 • Cataracten
 • Glaucoom
 • Neusbloedingen
 • Vermoeidheid
 • Infectie
 • Gingivitis
 • Gastro-intestinale problemen
 • Galstenen
 • Dermatitis
 • Hormonentekort (verstoorde balans)
 • Lage insulineproductie
 • Vasculaire degeneratie
 • Verminderde vorming, onderhoud en reparatie van collageen

Klik hier voor meer artikelen geschreven door de auteur, Jeanette Padilla.

Bronnen:

http://www.naturalnews.com

http://www.greenmedinfo.com

http://umm.edu

http://www.ncbi.nlm.nih.gov

http: //www.acu-cell. com

http://www.naturalnews.comen vasn