Vitamine C kan chloor in water neutraliseren

Vrijdag 18 mei 2018 door: 

Natuurlijk nieuws ) Hoewel er mensen zijn die voor schoon water op chlorering vertrouwen, beseffen velen niet dat verschillende onderzoeken hebben bevestigd dat chloor een giftige chemische stof is.

Blootstelling aan chloor kan de bloedvaten beschadigen en het immuunsysteem verzwakken. Bovendien kan chloorinname oxidatieve stress in de cellen veroorzaken en vetzuren vernietigen die cruciaal zijn voor de gezondheid van het hart.

Een studie heeft echter bevestigd dat er een natuurlijke en effectieve manier is om de gevaren van chloor te neutraliseren.

Blootstelling aan chloor en vitamine C

Acidose is een ander gevaar geassocieerd met chloor, dat kan optreden wanneer een giftige chemische stof cellulaire zuurstof onderdrukt. Acidose kan het risico op kanker verhogen, samen met andere degeneratieve ziekten.

Afgezien van zwembaden, kan je worden blootgesteld aan chloor in leidingwater. Terwijl kraanwater kan worden gefilterd, loop je nog steeds het risico van blootstelling aan chloor als je in zwembaden zwemt. Chloor komt niet alleen via de huid in het systeem, omdat het in de lucht kan worden verneveld en ingeademd, wat een risico is, waaraan zwemmers in het binnenzwembaden en degenen die douchen in gesloten douchecabines regelmatig worden blootgesteld.

Tijdens de winter veroorzaakt blootstelling aan chloor luchtwegaandoeningen, vooral in huishoudens die luchtbevochtigers gebruiken. Wanneer een luchtbevochtiger water in de lucht afgeeft, kan hij namelijk ook chloorgas afgeven.

Ondanks de gezondheidsrisico’s wordt chloor nog steeds vaak gebruikt om water en verschillende producten over de hele wereld te steriliseren. Hoewel chloor bacteriën, microscopisch kleine parasieten en door water overgedraagbare ziekten (bijv. Cholera) effectief elimineert, verhoogt het toch het risico op het ontwikkelen van kanker en hart- en vaatziekten omdat het een giftige chemische stof is.

De gevaren van chlorering werden voor het eerst gedocumenteerd in de jaren vijftig. Tijdens de Koreaanse burgeroorlog ontwikkelden soldaten die chloortabletten kregen voor hun veldflessen ernstige hart- en vaatziekten. Binnen tien jaar stierven veel soldaten door hartaandoeningen.

Hoewel u uw best kunt doen om gebieden die aan chloor zijn blootgesteld te vermijden, is ascorbinezuur of vitamine C een effectieve manier om de giftige stof te neutraliseren, omdat het chemisch chloor vernietigt. (Gerelateerd:  7 redenen waarom u meer bosbessen moet gaan eten .)

Het omgekeerde geldt ook omdat chloor vitamine C kan vernietigen. Aangezien beide chemicaliën elkaar opheffen, is het van cruciaal belang om meer vitamine C te consumeren dan chloor om dit laatste te neutraliseren.

Eén gram (g) vitamine C kan 450 liter water neutraliseren met één deel per miljoen (PPM) chloor. Houd er rekening mee dat één PPM standaard is voor drinkwater in de VS, maar dat het legaal is om tot vier ppm chloor kan gaan.

Met het blote oog is het neutraliserende effect niet te zien, omdat het direct optreed. Dit houdt overigens niet in, dat je vitamine C gewoon aan kraanwater kunt toevoegen om het veilig te maken. Kraanwater kan namelijk nog steeds sporen bevatten van verontreinigingen zoals fluoride, zware metalen, pesticiden en farmaceutische medicijnen.

Wanneer chloor reageert op organische verbindingen in water, produceert het trihalomethanen (THM’s) die beschouwd worden als milieuverontreinigende stoffen. Het is tot op heden onbekend of vitamine C ook THM’s kan neutraliseren.

Afgezien van het lobbyen voor waterzuiveringsinstallaties en zwembadbeheerders om de gevaren van chlorering te onderzoeken, kan het verhogen van de vitamine C-inname de chlooreffecten helpen neutraliseren.

Natuurlijke bronnen van vitamine C

Hier zijn enkele natuurlijke bronnen van vitamine C , die je immuniteit kunnen versterken en je kunnen helpen beschermen tegen het giftige chemische chloor:

  • Broccoli  – Broccoli is een kruisbloemige groente met 132 mg vitamine C.
  • Chilipepers – Een half kopje gehakte / in blokjes gesneden chilipepers bevat ten minste 107,8 milligram (mg) vitamine C.
  • Boerenkool – Boerenkool bevat tweemaal de aanbevolen dagelijkse inname van vitamine A en ongeveer zeven keer de aanbevolen hoeveelheid vitamine K. Bovendien bevat één kopje boerenkool 80,4 mg vitamine C.
  • Mango – Een mango bevat ten minste 122,3 mg vitamine C. Het bevat ook vitamine A die het immuunsysteem kan stimuleren en de gezondheid van de ogen kan verbeteren.
  • Papaya – Papaya kan helpen de huid op te fleuren, de sinussen te verwijderen en je botten te versterken. Een kopje papaja bevat 88,3 mg vitamine C.
  • Rode paprika  – Een kopje gehakte rode paprika bevat minstens driemaal meer vitamine C dan een sinaasappel (190 mg).
  • Aardbeien – Een kopje aardbeien bevat 84,7 mg vitamine C, samen met foliumzuur en andere verbindingen die cruciaal zijn voor de gezondheid van het hart.

U kunt meer artikelen lezen over schadelijke chemicaliën zoals chloor en hoe u ze kunt vermijden op Chemicals.news.

Bronnen zijn onder meer:

NaturalHealth365.com

Health.com