Vitamine C gebruiken voor bijnierondersteuning

Zaterdag 25 september 2010 door: Elizabeth Walling

(NewsTarget) Veel alternatieve gezondheidsdeskundigen beschouwen vitamine C als de belangrijkste voedingsstof voor het herstel van bijnierinsufficiëntie. Een gezonde bijnierfunctie heeft vitamine C nodig en enkele van de hoogste concentraties vitamine C in het hele lichaam worden aangetroffen in de bijnieren. Als je symptomen zoals vermoeidheid, depressie, onvermogen om met stress om te gaan of emotionele instabiliteit herkent en als je vermoedt dat bijnierinsufficiëntie de onderliggende oorzaak is, dan kan vitamine C een essentieel onderdeel zijn van je herstelproces.

Vitamine C voor bijnierondersteuning: dieet of supplementen?

Weefsels door het hele lichaam gebruiken meer vitamine C in tijden van stress, dus het is essentieel om voldoende van deze krachtige vitamine binnen te krijgen om het lichaam gezond te houden in tijden van stress. Vitamine C wordt niet door het menselijk lichaam gemaakt, dus ons aanbod van vitamine C is volledig afhankelijk van voeding en supplementen. Vitamine C komt van nature voor in voedingsmiddelen zoals bladgroenten, tomaten, citrusvruchten, spruiten,  acerolabessen, enz. De meeste mensen hebben echter niet genoeg vitamine C voor bijnierondersteuning in hun voedingspatroon, zelfs als deze voedingsmiddelen aanwezig zijn.

Degenen met bijniervermoeidheid – of iedereen die te maken heeft met grote hoeveelheden stress – kan baat hebben bij hoogwaardige vitamine C-suppletie. Dit komt omdat vitamine C absoluut essentieel is om de bijnierfunctie te laten voortduren. Bij iemand met bijnierinsufficiëntie hebben de bijnieren alle steun nodig die ze kunnen krijgen. Met vitamine C kan je adequaat reageren op de stressfactoren van het leven en er sneller van herstellen.

Tips voor het nemen van vitamine C voor bijnierinsufficiëntie

– Bioflavonoïden zijn een cruciaal onderdeel van het vitamine C- complex. Ze verhogen de opname van vitamine C en verbeteren het gebruik ervan door het hele lichaam. Ascorbinezuur (vitamine C) moet worden ingenomen met bioflavonoïden in een verhouding van 2: 1. Als u bijvoorbeeld 2.000 mg ascorbinezuur gebruikt, heeft u 1.000 mg bioflavonoïden nodig.

– De kenmerkende dosering van vitamine C bij bijniervermoeidheid is tussen 2000 en 4000 mg per dag, hoewel het varieert tussen individuen. Vitamine C is in water oplosbaar en wordt snel uit het lichaam uitgescheiden, dus het is beter om de hele dag kleinere doses in te nemen in plaats van één grote dosis.

– De vitamine C-dosering moet in het algemeen slechts met 500 mg per keer worden gewijzigd. Dit betekent dat als je jouw dosering wilt verlagen, dan neem je elke paar dagen 500 mg minder in totdat je de gewenste dosis hebt bereikt. Zo elimineer je alle bijwerkingen die kunnen ontstaan door het te snel verhogen of verlagen van de vitamine C-inname.

Voor meer informatie:

https: //www.naturalnews.com/029165_adrenals_s …

http: //blog.adrenalfatigue.org/bid/24128/Die …

http: //blog.adrenalfatigue.org/bid/24131/Vit …