Studie: Vitamine C plus quercetine een solide remedie tegen coronavirus

Dinsdag 28 juli 2020 door: 

( Natural News ) Nieuw onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Frontiers in Immunology heeft onthuld dat vitamine C in combinatie met quercetine een krachtig natuurlijk middel is tegen het Wuhan-coronavirus (COVID-19).

Onder de titel ‘Quercetine en vitamine C: een experimentele synergetische therapie voor de preventie en behandeling van aan SARS-CoV-2 gerelateerde ziekte (COVID-19)’, gaat het artikel in detail in op de antivirale eigenschappen van deze twee voedingsstoffen, die samen aantonen ongelooflijke belofte om patiënten met het Wuhan-coronavirus (COVID-19) te helpen herstellen.

Het legt uit dat quercetine het vermogen heeft om “in meerdere stappen van pathogene virulentie” te interfereren, inclusief bij “binnenkomst van virussen, virusreplicatie, (en) eiwitassemblage” om de virale infectie en proliferatie te remmen. En in combinatie met vitamine C is quercetine effectief “voor zowel de profylaxe als de vroege behandeling” van het Wuhan-coronavirus (COVID-19), evenals andere luchtweginfecties.

Voor het geval u er niet bekend mee bent: quercetine is een plantenpigment uit de flavonoïdenfamilie dat antioxiderende, ontstekingsremmende, antivirale en immuunbeschermende eigenschappen bezit. Het is ook uitgebreid bestudeerd vanwege zijn vermogen om polymerasen, proteasen en reverse transcriptase te remmen, evenals om DNA-gyrase te onderdrukken en virale capside-eiwitten te binden.

Dit klinkt misschien als ingewikkelde taal voor de gemiddelde “Joe”, maar het volstaat om te zeggen dat quercetine, vooral wanneer versterkt door de aanwezigheid van vitamine C, virale infectie blokkeert, evenals virale replicatie en proliferatie.

Een hoge dosis vitamine C die intraveneus wordt toegediend, geneest het coronavirus, zegt de arts

In een gerelateerde studie gepubliceerd in het tijdschrift Medicine in Drug Discovery , keken onderzoekers ook naar de antivirale voordelen van intraveneuze toediening van hoge doses vitamine C.

Dr.Richard Cheng, MD, een door de Amerikaanse board gecertificeerde anti-verouderingsspecialist uit China, bekeek hoe hooggedoseerde IV-vitamine C met succes is gebruikt om Wuhan-coronavirus (COVID-19) -patiënten in China te behandelen, met doses variërend van 2 -10 gram per dag toegediend over een periode van 8-10 uur.

Vergelijkbaar met wat we rapporteerden over hooggedoseerde IV-vitamine C-behandelingen die werden gegeven in Chinese klinische onderzoeken, stelde het onderzoek van dr. Cheng vast dat dit middel zowel veilig als effectief is en dat er geen geneesmiddelen of vaccins voor nodig zijn.

“De oxygenatie-index verbeterde in realtime en alle patiënten genazen uiteindelijk en werden ontslagen”, schreef Dr. Cheng.

“In feite wordt hooggedoseerde VC (vitamine C) al tientallen jaren klinisch gebruikt en in een recent document van het deskundigenpanel van de NIH (National Institutes of Health) staat duidelijk dat dit regime (1,5 g/kg lichaamsgewicht) veilig is en zonder grote ongewenste bijwerkingen. “

Over hoe vitamine C specifiek werkt om virussen te bestrijden, legt de paper uit dat het de lymfocytenactiviteit ondersteunt, de productie van interferon-a verhoogt, cytokines moduleert, ontstekingen vermindert, endotheeldisfunctie verbetert en de mitochondriale functie herstelt.

“Er zijn ook suggesties dat vitamine C direct viricide kan zijn”, legt de paper verder uit.

“Deze in vitro effecten … vormen een weerspiegeling van zowel de bovenfysiologische concentraties van ascorbaat als de interactie tussen vitamine C en metaalhoudende kweekmedia – die beide pro-oxidant zijn en reactieve zuurstofsoorten genereren.”

Ondertussen blijven de regering en de reguliere media ‘waarschuwen’ dat vitamine C, ondanks wat dit soort onderzoeken beweert, nutteloos is voor de behandeling van het Wuhan-coronavirus (COVID-19). Ze beweren ook dat alle andere vitamines, mineralen en voedingsstoffen eveneens nutteloos zijn, en dat de enige manier om de verspreiding van het Wuhan-coronavirus (COVID-19) te stoppen, is door je ‘te maskeren’, je handen te wassen en in angst te leven tot er komt een vaccin beschikbaar.

We laten het aan u over om, op basis van het beschikbare bewijs en eenvoudig gezond verstand, te beslissen of immuunbevorderende voedingsstoffen zoals vitamine C en quercetine al dan niet potentieel hebben om het Wuhan-coronavirus (COVID-19) te verhelpen. Is de enige oplossing eigenlijk gewoon iemands gezicht bedekken met een stuk stof, of bevat de natuur opnieuw de antwoorden waar de wereld wanhopig naar op zoek is?

Bronnen voor dit artikel zijn onder meer:

Collective-Evolution.com

NaturalNews.com