Vitamine C is een krachtige antioxidant die sepsis kan behandelen

( Natural News ) Als het gaat om het tegengaan van oxidatieve stress en infecties, heeft vitamine C weinig gelijken of superieuren. In een artikel in Natural Health 365 staat dat de natuurlijke antioxidant een veelbelovend middel is om een ernstige vorm van bloedinfectie, bekend als sepsis, te behandelen.

Sepsis is een complicatie waarbij het immuunsysteem overdreven reageert op de infectie door het bloed te overspoelen met ontstekingschemicaliën. De chemicaliën veroorzaken ontstekingen door het hele lichaam, die meerdere organen beschadigen en ervoor zorgen dat ze falen. De ziekte wordt verantwoordelijk geacht voor het veroorzaken van het hoogste aantal sterfgevallen onder patiënten in ziekenhuizen.

Een nieuwe studie, ondersteund door de Eastern Virginia Medical School (EVMS), suggereerde dat vitamine C zou kunnen helpen deze dodelijke complicatie te verhelpen. De antioxidant werd gegeven aan sepsispatiënten met een hoog sterfterisico.

Vitamine C voorkomt ontstekingen door schadelijke stoffen op te ruimen die de immuunreactie veroorzaken. Door de ernst van de ontsteking te verminderen, kan het kwetsbare cellen en weefsels van belangrijke organen beschermen tegen beschadiging.

De onderzoekers meldden dat deelnemers die een vitamine C-behandeling kregen, veel betere kansen hadden om de infectie te overleven. Dit omvatte patiënten die praktisch voor de deur van de dood stonden. (Gerelateerd:  vader van 2 kinderen stierf bijna aan sepsis nadat hij op zijn nagels had gebeten.)

Op vitamine C gebaseerde infusie hielp de levens van sepsispatiënten te redden

Een specifiek geval werd gemeld door Dr. Paul Marik van het Sentara Norfolk General Hospital (SNGH). Hij diende begin 2016 op de intensive care van het ziekenhuis toen hij een vrouwelijke sepsispatiënt behandelde. De toestand van de vrouw was zo verslechterd dat haar nieren en longen het bijna hadden begeven. Ze werd geacht een hoog risico op overlijden te lopen.

Marik was op de hoogte van het onderzoek naar vitamine C als een mogelijk middel om sepsis te behandelen. Deze onderzoekers injecteerden grote doses vitamine C in proefpersonen om de infectie te bestrijden.

In een poging om de overlevingskansen van zijn patiënt te vergroten, besloot Marik de experimentele vitaminebehandeling uit te proberen. Hij combineerde vitamine C met thiamine (vitamine B1) en conventionele ontstekingsremmende medicijnen.

Tegen de tijd dat hij dit infuus bij de patiënt had aangelegd, werd de toestand van de vrouw als dodelijk beschouwd. Marik meldde echter dat de vrouw in slechts één dag herstelde van de ernstige infectie.

Het positieve resultaat van deze wanhopige behandeling bracht Marik ertoe de vitamine C-thiamine-ontstekingsremmende combinatie te gaan gebruiken bij patiënten die leden aan sepsis. Hij beschreef uiteindelijk de resultaten van de behandeling van bijna 50 mensen met de infuuscocktail.

Hij verklaarde dat op vier na alle patiënten de infectie overleefden en volledig herstelden. De sterfgevallen werden toegeschreven aan andere ziekten.

Voordat Marik met zijn alternatieve behandeling kwambehandelde de SNGH 45 andere gevallen van sepsis. Negentien van die patiënten stierven als gevolg van de infectie, wat neerkomt op een sterftecijfer van 42 procent. Het sterftecijfer ten gevolge van sepsis is in de Verenigde Staten ongeveer 30 procent.

Na zijn eerste melding bleef Marik vitamine C gebruiken om nog eens 150 gevallen van sepsis te behandelen . Van zijn nieuwe gevallen werd bevestigd dat slechts één patiënt aan de ziekte was overleden.

Soms is een vitamine C-injectie beter en sneller voor noodgevallen

Vitamine C wordt normaal gesproken oraal ingenomen door middel van voedsel of supplementen. Het blijkt echter dat een intraveneuze dosis van de vitamine veel effectiever is om infecties te stoppen en het immuunsysteem te versterken.

Het is bekend dat de antioxidant in water oplosbaar is. Door het rechtstreeks in de bloedbaan te injecteren, kan de ontstekingsremmende werking worden versneld in vergelijking met het natuurlijke, maar langere en langzamere proces om eerst door het spijsverteringskanaal te gaan. Dit is vooral belangrijk in gevallen van sepsis, dat zich zeer snel kan ontwikkelen.

Bezoek NaturalHealth.news voor meer verhalen over het potentieel van vitamine C en andere voedingsstoffen als alternatieve middelen om ziekten te behandelen .

Bronnen zijn onder meer:

NaturalHealth365.com

NPR.org