Verlaag de bloeddruk op natuurlijke wijze met vitamine C

Vrijdag, June 07, 2013 door: PF Louis

(NaturalNews) In 2012 voerde de Johns Hopkins School of Medicine een systemische meta-analyse uit van 29 verschillende onderzoeken naar de effecten van vitamine C voor het verlagen van hoge bloeddruk (HBP), getiteld ‘Effecten van vitamine C-suppletie op bloeddruk: een meta -analyse van gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken. “

De mediane dagelijkse dosis vitamine C (ascorbinezuur) die in de onderzoeken werd gebruikt, was 500 mg (niet echt erg hoog) gedurende acht weken. Die mediane doseringen varieerden in feite van 60 mg tot 4.000 mg per dag onder de 29 geanalyseerde onderzoeken, terwijl de grootte van de proef varieerde van 10 tot 120 deelnemers en een mediane duur van acht weken, besloeg het bereik twee tot 26 weken.

De vitamine C-mechanica die deze meta-analyse inspireerde, was het vermogen van ascorbinezuur om de intracellulaire tetrahydrobiopterine die betrokken is bij de productie van stikstofmonoxide (NO) te verhogen, wat helpt bij het verwijden van bloedvaten en het verbeteren van het endotheel (buitenste laag van de binnenwanden van bloedvaten). ) sterkte en elasticiteit.

De meta-analyse concludeerde dat de onderzoeken significante verlagingen van de bloeddruk in het algemeen lieten zien, en zelfs nog significanter waren bij mensen met hoge bloeddruk (HBP) met zowel lagere systolische als diastolische aantallen. (BP-nummers uitgelegd, bron hieronder)

Hun conclusie was natuurlijk dat ze “verdere langetermijnstudies nodig hadden voordat vitamine C zou kunnen worden aanbevolen als preventie of adjunct voor de behandeling van HBP”, een handige zin die Big Pharma ervan weerhoudt om onderzoekers werkloos te maken.

Linus Pauling wist dit en meer al

Linus Pauling is de biochemicus die in 1954 de Nobelprijs voor scheikunde ontving met zijn baanbrekende onderzoek dat naast zijn werk met vitamine C ook anorganische en organische chemie omvatte. Verbazingwekkend genoeg zijn er sommigen die zijn werk blijven marginaliseren en de verdiensten van vitamine C ontkennen.

Dit is wat Pauling te zeggen had over vitamine C en de gezondheid van het hart in 1992:

“… we kunnen bijna volledige controle krijgen over hart- en vaatziekten, hartaanvallen en beroertes door het juiste gebruik van vitamine C en lysine. Het kan hart- en vaatziekten voorkomen en zelfs genezen. Als u risico loopt op hartaandoeningen, … of als u zelf een milde hartaanval heeft gehad, dan kunt u beter vitamine C en lysine nemen. “

Linus Pauling raadde even hoge doses lysine en vitamine C aan om twee cardiovasculaire versterkende situaties te creëren. Ondanks alle wijdverspreide LDL-cholesterol-zeepbel, is er een subtype van cholesterol dat de meeste arteriële ontsteking veroorzaakt, namelijk lipoproteïne A of Lp (a). Het consumeren van gezonde omega-3-vetten verlaagt zelfs Lp (a).

Cholesterol in uw huid wordt door de UVB-stralen van de zon omgezet in de voorloper van vitamine D. Het is ook een belangrijk onderdeel van celwandstructuren, neurotransmitter-myeline-omhulling en hersenmateriaal. Dus gezonde niet-verwerkte vetten, met name hoge omega-3-vetten, zouden een substantieel onderdeel van onze voeding moeten zijn.

Statinegeneesmiddelen zoals Lipitor verlagen het cholesterol zo effectief dat ze dementie en andere neurologische problemen veroorzaken, evenals hartaanvallen! Er wordt weinig aandacht besteed aan Lp (a) omdat er geen gepatenteerde medicijnen zijn om het te verwijderen. Lp (a) is meestal afkomstig van slecht gemetaboliseerde, verwerkte koolhydraten, vooral HFCS.

Lp (a) is het duivels zware, plakkerige cholesterolmolecuul van het subtype dat onder de verzwakte endotheelcoating van bloedvaten kan glijden om scheuren te veroorzaken. Lysine bindt zich met Lp (a) -moleculen en trekt ze weg.

Vitamine C is een belangrijke factor voor het aanmaken van collageen, een stof die flexibele versterking van endotheellagen in bloedvaten bevordert. Dus lysine trekt Lp (a) weg, terwijl vitamine C de endotheliulm van bloedvaten versterkt en elastischer maakt.

Het creëren van bloedvaten die sterker zijn met een hogere elasticiteit en tegelijkertijd ontstekingsmoleculen elimineren, draagt ook bij aan het verlagen van HBP zonder bijwerkingen. Bekijk de info-graphic onderaan het Linus Pauling-artikel hieronder.

Bronnen voor dit artikel zijn onder meer:

Linus Pauling-artikel met info-graphic http://www.heartdiseasecauseandcure.com/the-pauling-therapy.html

Dr. Lam’s Lp (a) natuurlijke eliminatie verder uitgelegd http://www.drlam.com /opinion/Lp%28a%29.asp

Meer over lipoproteïne A (Lp (a) metingen http://www.drsinatra.com/lpa-cholesterol-guidelines

Meta-analyse volledige tekst: http://ajcn.nutrition.org/ content / 95/5 / 1079. volledige

Meta anlayis samenvatting samenvatting: http://www.vitasearch.com/get-clp-summary/40211

Out-of-the on-orthodoxe behandelingen van HBP: http://voices.yahoo.com

Acupunctuur voor HBP studie abstract http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17548730