Vitamine C - Geneest verkoudheid tot kanker

Dinsdag 21 december 2010 door: Paul Fassa

(NewsTarget) Vitamine C uit citrus werd een paar eeuwen geleden geïntroduceerd als een remedie tegen scheurbuik die hoogtij vierde onder Britse zeelieden. Maar wat is scheurbuik precies? Scheurbuik wordt eigenlijk gedefinieerd als een tekort aan vitamine C. De talloze manifestaties verschijnen vandaag. Het blijkt dat scheurbuik geen bepaalde ziekte was, maar een aandoening die tot andere ziekten leidde.

Het verschil is dat er tegenwoordig vele andere nieuwe namen zijn toegewezen aan ziekten die vaak verband houden met scheurbuik. Dit komt de winst van de farmaceutische industrie ten goede door het creëren van nieuwe dure geneesmiddelen. Het is geen verrassing dat het goedkope vermogen van vitamine C om ziekten van verkoudheid tot kanker veilig te genezen door de medische industrie wordt gemarginaliseerd.

Enkele symptomen van scheurbuik

Enkele van de vele symptomen van scheurbuik zijn: uitputting, lethargie, ingevallen ogen, bleke teint, bloedarmoede, depressie en zwakte. De getroffen persoon kan last krijgen van gewrichts- en spierpijn, hoofdpijn en misselijkheid, evenals flauwvallen of duizeligheid.

Long- en nieraandoeningen kunnen het gevolg zijn van scheurbuik. Blauwe plekken ontstaan gemakkelijk en wonden genezen langzaam. Interne weefsels kunnen bloeden als haarvaten verzwakken. Uiteindelijk kunnen geelzucht en waterretentie (oedeem) optreden bij verminderd urineren.

Herinneren een van deze symptomen je aan andere kwalen of ziekten met een andere naam? Toch wordt IV mega-dosis vitamine C-therapie vanaf 15 gram zelden gebruikt voor deze symptomen.

Vitamine C-therapie

Volgens orthomoleculair arts Ronald Hunninghake, MD, hebben kankerpatiënten een vitamine C-tekort. Met andere woorden, ze hebben scheurbuik. Hij werkt al meer dan twintig jaar samen met dr. Hugh Riordan, MD, pionier op het gebied van orthomoleculaire kanker. Hun werk is een voortzetting van Dr. Linus Pauling`s inzichten in vitamine C voor het voorkomen en genezen van infectieziekten en kanker.

Succes bij kankerpatiënten die het protocol van Dr. Riordan gebruiken, wordt niet algemeen bekendgemaakt. Deze en andere orthomoleculaire artsen, die uitsluitend afhankelijk zijn van vitamine- en mineralensupplementen om patiënten te genezen, willen de flauwte van het medische establishment vermijden dat jaren geleden rond de vitamine C-onthullingen van Linus Pauling explodeerde.

Behalve dat vitamine C kanker zou kunnen genezen, Linus Pauling schoffeerde de kankerindustrie toen hij publiekelijk verklaarde dat “de oorlog tegen kanker grotendeels een fraude is”. Zoals het gezegde luidt: “You don`t draw flack until you`re over the target!”

Dus misschien is dr. Hunninghake een beetje op zijn hoede als hij zegt dat het mega-doseren van vitamine C een geweldige aanvulling is op andere kankertherapieën. Kanker is de afgelopen decennia genezen met voornamelijk IV mega-dosis vitamine C-therapie. In plaats daarvan citeert dr. Hunninghake het feit dat kankerpatiënten worden verlost van hun scheurbuik door IV mega-dosis vitamine C, waardoor ze zich beter voelen en de bijwerkingen van conventionele kankerprotocollen kunnen doorstaan.

Ondanks de beschermende diplomatie van Hunninhake heeft dr. Riordon aangetoond dat vitamine C in hoge doses selectief cytotoxisch is voor kankercellen. Als de dosering hoog genoeg is, verschuift vitamine C van anti-oxidant naar oxidant. Normaal gesproken sterven anaërobe kankercellen bij blootstelling aan zuurstof.

Hoewel grotendeels genegeerd door de blinde trouw van de reguliere geneeskunde aan de farmaceutische industrie, is de mega-dosering van vitamine C buitengewoon effectief gebleken tegen vele infectieziekten. Ziekteverwekkers zijn ook anaëroob. Een dramatisch herstel van een longinfectie en leukemie terwijl je in een coma bent met levensondersteuning wordt benadrukt in dit Natural News-artikel: https: //www.naturalnews.com/030599_vitamin_C _…

Incidentele bevestigingen van de reguliere geneeskunde

Misschien begint de reguliere geneeskunde aan te haken. Dr. Karel Tyml en zijn collega’s van de University of Western Ontario hebben ontdekt dat vitamine C sepsis kan omkeren, een mogelijk fatale ziekte met symptomen die lijken op scheurbuik!

Honden produceren normaal gesproken hun eigen vitamine C. Onze honden hebben echter niet genoeg C om hondenziekte te bestrijden, die als ongeneeslijk wordt beschouwd. Maar mega-dosis C heeft hondenziekte genezen en voorkomen dat honden doodgaan of geëuthanaseerd worden. Artikelbronnen

voor meer informatie:

VIDEO: Interview met Mercola van Dr. Dr. Hunninhake over hooggedoseerde vitamine C orthomoleculaire therapie
http: //articles.mercola.com/sites/articles/a …

Scheurbuik Symptomen
http: //www.scurvysymptoms .net /

Vitamine C: mogelijke levensreddende behandeling voor sepsis
http: //www.physorg.com/news/2010-11-vitamin -…

The NZ Allan Smith Recovery http: //www.lewrockwell.com/orig5/mercola74.1 …

Quack Watch standpunt over Pauling en vitamine C (The Dark Side of Linus Pauling) http: //www.quackwatch.com/01QuackeryRelatedT …

Linus Paul Bio http://lpi.oregonstate.edu/lpbio/lpbio2.html

Vitamine C en de wet door Dr. Thomas Levy
http: //orthomolecular.org/resources/omns/v06 …