Vitamine C remt de groei van kankercellen

Woensdag 11 augustus 2010 door: SL Baker

(NaturalNews) Een halve eeuw geleden begon Linus Pauling met zijn baanbrekend onderzoek naar de invloed van vitamine C op de gezondheid ( https://www.naturalnews.com/025802.html ). Nu, bijna 25 jaar na de dood van Pauling, ondersteunt een nieuwe studie zijn bewering dat vitamine C opmerkelijke genezende en beschermende voordelen heeft. In feite hebben wetenschappers nu ontdekt hoe vitamine C de groei van kankercellen kan afremmen.

Margreet Vissers, universitair hoofddocent aan de Free Radical Research Group van de University of Otago in Nieuw-Zeeland, leidde de studie die zojuist in het tijdschrift Cancer Research is gepubliceerd . “Onze resultaten bieden een veelbelovende en eenvoudige interventie om te helpen in onze strijd tegen kanker, zowel op het vlak van preventie als genezing”, zei Dr. Visers in een persverklaring.

Ze wees erop dat de rol van vitamine C bij de behandeling van kanker al jaren wordt besproken, met veel anekdotische verslagen die beweren dat vitamine C kan helpen bij zowel de preventie als de behandeling van kanker. In eerdere onderzoeken van dr. Vissers toonde ze het belang van vitamine C aan voor het gezond houden van cellen. En deze bevindingen suggereerden dat vitamine C in staat zou zijn om ziekten zoals kanker te beperken waarbij cellen in de war raken. In het geval van een maligniteit hebben cellen bijvoorbeeld een ongereguleerde groei.

Dus besloten dr. Vissers en haar onderzoeksteam in Nieuw-Zeeland te onderzoeken of de vitamine C-spiegels lager waren bij patiënten met endometriumtumoren. Ze keken ook of deze lage vitamine C-spiegels correleerden met de agressiviteit van een maligniteit en de resistentie van een tumor tegen medische therapie.

De resultaten? Tumoren konden minder vitamine C ophopen in vergelijking met normaal gezond weefsel en een gebrek aan vitamine C zorgde ervoor dat tumoren konden overleven en gemakkelijker konden groeien. Tumoren met lage vitamine C-spiegels bleken meer van een eiwit te bevatten dat HIF-1 wordt genoemd en dat kanker helpt gedijen en zich verspreiden, zelfs onder stressomstandigheden.

De bevindingen zijn belangrijk omdat zij het bewijs leveren voor het eerst een verband tussen HIF-1 en vitamine C niveaus in kankerachtige tumoren. En het lijkt erop dat het behandelen van kankerpatiënten met voldoende hoeveelheden vitamine C HIF-1 zou kunnen verminderen, de snelheid van tumorgroei zou kunnen beperken en de respons op tumoren op therapie zou kunnen verhogen. Vitamine C zou in de eerste plaats zelfs de vorming van solide tumoren kunnen voorkomen, aldus dr. Vissers in de media.

Voor meer informatie:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20570889
https: //www.naturalnews.com/024357_vitamin_C _…